0
Your Cart

Út a bronz felé

20090630hatosfokep

Nemrégen történt, hogy gyermekkori ismerőseimmel ellátogattunk horgászni. A horgászat során és sütögetés közben invitáltak meg minket Püspökladányba a Hatos horgásztóra. Ezen a tavon minden hónapban a püspökladányi TÜNET SE. rendezi meg 24 órás horgászversenyét. Most hétvégén tartották a júniusi versenyt. Kaptunk az alkalmon és neveztünk. Pénteken érkeztünk Püspökladányba a késő esti órákban, fontosnak tartottam, hogy csapattársam Szabi is lássa hol fogunk horgászni a következő nap. A halőrrel beszélgetve kiderült, hogy a halak kapókedve mostanában igen gyenge. Elolvastuk a szabályzatot és indultunk is szállásunkra, hogy pihenjünk mert reggel 7-kor kezdődik a verseny.

A reggel 6 órás gyülekezőn 15 csapat jelent meg. A csapatokat egymástól megfelelő távolságra jelölték ki. A verseny folyamán bármilyen technikával lehetett horgászni.

20090630hatoskipakolas

Elfoglaltuk a helyünket, szerencsére autóval oda lehetett állni, és megkezdtük a szerelést. Szabi az etetőanyagot kezdte megkeverni, én a botokat állítottam össze. Közös megegyezés alapján 2 db fenekező és 2 db match bottal kezdtünk horgászni. Az etetést etetőkosárral és rakétával oldottuk meg.

20090630hatosotosamur

Az első komolyabb halunk a verseny kezdete után kb. 1,5 órával érkezett. Ejtős kapással jelentkezett az 5,5 kg-os amur, melyet rövid fárasztás után a szákba tereltünk. Közben a match botokon is aprítottuk a kárászokat. A következő percekben ismét elfüstölt az egyik fenekezős. Egy 1,80-as tükrös került a pontyzsákba. Ekkor döntöttük úgy, hogy 3 fenekezősre váltunk és egy match bent marad.

20090630hatoskisamur

20090630hatosenamur

Elég jól alakult a verseny, a halak folyamatosan ettek, azonban 11 óra tájékán megálltak a kapások . Ekkor jött jól a match, amelyen az kárászok kapása folyamatos volt. A matchbotozást a finom babgulyás szakította meg.

Teltek az órák és elkezdtük a délutáni etetést. Ebben az etetésben csak szemes anyagot juttatunk be. Hiába a megfelelő etetés és a pontos dobások, a kapások elmaradtak. Az etetésünk reggel ért be melyen 5 perc leforgása alatt 2 amurt sikerült megszákolni.

Reggel 7 órakor lefújták a versenyt. Ekkor már tudtuk, hogy az első hely megkaparinthatatlan a számunkra mivel a tó másik oldaláról jött a hír, hogy több tíz kilónyi halat szákoltak az éjszaka folyamán. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a mi csapatunk az első versenyén bronzérmes helyet szerzett.

Eredmények:

1, helyezett: Vigh Imre, Karacs Imre

2, helyezett: Faragó Sándor, Zsényi Imre

3, helyezett: Szakál Szabolcs, Balla Mihály

Összegezve egy kiváló versenyen vagyunk túl, amely szervezésében és hangulatában is magas színvonalat képviselt . A halak kapókedve szerencsére visszatért és egy halban gazdag versenyt tudhatunk magunk mögött, ahol az amurok fogása kiemelkedő volt.

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére