Horgászat a Verba-tanyán

20091028p9230471 tmretezve

 

Sziasztok a Hobby Bolt csapat két tagjával Öcsivel Joci-val ?Plazmával?, és Török Józseffel ??Főnökkel?? ellátogattunk tegnap a Verba Tanyára. Meg kell, hogy mondjam elégé megfogott a hely nagyon szép a környezett ügyelnek a tisztaságra és a halak épségére. Miután bevittük a rengeteg felszerelést és ki választottuk a helyet, megkezdődőt az összeszerelés és az etető anyag összekeverése. Beállítottak a fiúk 2 db bojlis botot is, a finom szerelékes pecák mellé. Nem telt el 5-10 perc és már kapás is volt a bojlira, sajnos nem lett meg. Az első hal amit Főnök fogott egy 8 kg-os ponty volt. Öcsiéknek egy kis időbe telt mire beért a rakós etetés, de miután beért szépen elkezdték fogni a szebb compókat amelyek súlyban is szépek voltak.

 

 

Egyszer azt hallottuk, hogy valamelyik orsónak megy a nyelető fék, Jocinak a feeder botja volt amellyel egy elég szép nyurgát fogott. Ismét kapás volt a bojlis boton, amit már öcsi kezelt, a végeredmény egy 7 kg ponty volt! Joci megpróbált egy másik helyett, mert folyamatosan láttunk a túrásokat ott, fogott egy szép nagy kárászt és egy pontyot match bottal. A ponty elég kerek volt, a feje mögött található nagy púp mutatja, hogy ez egy gyorsan fejlődő ?KINGCARP?.

 

 

20091028dsc00283 tmretezve

20091028dsc00292 tmretezve

 

 

Mind e közben, Öcsi fogta a szebbnél szebb compókat. Miután nem adott több halat a hely , Joci visszaült öcsi mellé. A Főnök is fogott egy szebb pontyot match bottal. Öcsiék folyamatosan etetek rakósra csúzlival lőtték be a csontit kukoricát és a pelletet. A pellet azért került az etetésbe, hogy hátha valami nagyobb hal bejönne. Ez így is lett! Egyszer csak Öcsinek kapás, én már csak annyit láttam hogy nyúlik a gumi és a hal megindult befele, majd egyszer csak csattanás és elszakította a gumit, döbbenve néztünk egymásra.

 

Elővett egy másik top-szettet, amibe egy kicsit erősebb gumi volt befűzve. Ezután is voltak kapások, de már csak azt vettem észre, hogy öcsinek nyúlik a gumi és a hal megindult befelé ismét. Sajnos leakadt! Szinte minden nagyobb hal az akasztást követően megindult a túloldal irányába!

 

 

20091028dsc00305 tmretezve

 

 

Úgy látszik hogy ez a pellet elég jó megoldás volt az etetésben, ez a Joci által elszakadt gumi is jelezte. A nap utolsó hala a bojlisra jött. Főnöknek egy gyönyörű szép egészséges töves volt, olyan 5-6 kg lehet.

 

Köszönjük ezt a szép napot Verba Tanya.

 

Beküldte: Szakál Péter

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .