Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!

Augusztus 20-21-én üzletünk Szabadságolás miatt ZÁRVA tart. Megértésüket köszönjük.

Csatlakozz Egyesületünkhöz, váltsd ki nálunk állami jegyed

Csatlakozz Egyesületünkhöz, váltsd ki nálunk állami jegyed

Tisza-tavi területi jegyek és gáthajtási engedélyek elérhetőek üzletünkben.

A Tisza folyó 494 fm. km-től 638 fm. km-ig. Víztérkód: 000069,000077,000078

A "felső" Tisza szakaszra is kaphatóak napijegyek éves területi jegyek.

hajduhorgasz

Megyei Szövetségünk által kezelt vízterületek napijegyei is kaphatóak.

Bojligyúrás otthonunkban

A téli hónapok nagyon sok horgásznak keservesen lassan telnek. Ugyan van lehetőség ezen időszakban is horgászni, de nem mindenki hajlandó a meleg szobából a mínuszokba kimerészkedni, még az esetleges halfogás reménye miatt sem. A mostani időjárási viszonyok miatt, azonban már merész, aki a jégre merészkedik. Mi sem merészkedtünk oda, inkább a közelgő nyárra gondolva készítettünk pár szem bojlit, hátha a saját recept meghozza gyümölcsét.

Első lépésként a bojlik szárazanyagát, és a nedvességet adó tojásokat és aromát szereztük be. Kezdetben két fajta bojli készítését terveztük aznapra, de a sors iróniája, hogy három fajta lett belőle. Az ízesítést a következő dolog határozta meg. Akartunk egy édes ízt, amelyet a gyümölcsös aroma koncentrátummal értünk el, és egy „büdösebb” kellemetlenebb szagú, amit kagylós aromával ízesítettük. Ahhoz, hogy a bojliknak a színét ne a szárazanyag adja ételszínezőt használtunk.

Körülbelül két kilogramm szárazanyaghoz, tíz tojást használtunk fel. Egyenletesen adagoltuk a folyadékhoz, nehogy túlságosan megkeményedjen, és ne lehessen majd alakra formázni. A kellő állag elérése ahhoz hasonló, mint amikor tésztát gyúrunk és kezünkhöz már nem ragad az összekevert massza. Ha összekevertük tegyük bele a masszát egy nylon zacskóba és hagyjuk szikkadni pár percig. Addig előkészíthetjük a speciális eszközöket. A kinyomó pisztoly, bojli roller. Azonban ezek az eszközök helyettesíthetőek. Ezt azért írom, mert nekünk is szükség volt a kinyomó helyettesítésére, mivel sikerült az autóval áthajtani aznap rajta.

Normális esetben a pisztolyba betöltenénk a keveréket és már nyomhatnánk is ki kész rudakat melyeket rollerezhetnénk. Ennek hiányában a roller tetejével kialakíthatóak ezek a rudak. Hátránya, hogy lassul a munkafolyamat, de végeredmény ugyan az. Ezeket a rudakat, kirollereljük, majd mi egy dobozba helyeztük ahol száradni hagytuk.

Sokan szokták még megfőzni a bojlit egyből a rollerezés után. Mivel a hirtelen hőmérséklet növekedés, és azután a gyors hűlés miatt a bojlinak intenzívebb illata lesz. Azonban ha sok ideig főzzük a csalit (ami a száradásnál fog csak kiderülni) akkor szétrepedhet.

Remélem kedvet hoztunk ezzel a kis írással a csalik készítéséhez. Készült egy videó is, amiben az elkészítés egész folyamatát láthatjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Kosár
Termék kereső
Nyitva tartás
Hétfő 12:00-18:00
Kedd-Péntek 9:00-18:00
Szombat 7:30-14:00
Vasárnap 7:30-12:00