Amurvadászat Kiserdőn

20091023dsc01908 tmretezve

 

2009-ben sok szép helyen fordultunk meg, ezek egyike a Kiserdei víztározó, amely a derecskei emberek szeme fénye. Van is rá okuk, mivel egy csodálatos szépségű és igen jó adottságokkal rendelkező vízről írok. Az első kiserdei horgászatunkba avatlak, most be benneteket. Az időpont valamikor augusztus vége szeptember eleje, amikor még meleg van, de a hajnalok már kissé csípnek. A tározó amur állományát vettük célba. Készültünk főzött kukoricával, erjesztettel, sőt még a csövén lévő kukorica is volt nálunk. Ki tudja mennyire falánkak errefelé az amurok.

 

 

Valamikor délután 5 órakor érkeztünk meg a horgászhelyre. Mát várt minket a Török család két tagja, akik sok szép példányt tereltek már partra innen. Elmondtuk nekik az a tervünk, hogy beborítunk egy vödör kukoricát etetésnek és azt fogjuk meghorgászni. Erre Józsi bácsi csak annyit mondott, hogy az itt nem fog menni, elég lesz 2-3 marék kukorica és akkor biztosan fogunk. Persze, hogy nem hittük el, de azért megfogadtuk a tanácsát (még jó, hogy egész nap a kukoricát főztem). Megtörtént az etetés.

 

 

Az éjszaka lassan telt és érdeklődő sem volt a felkínált csalinkra, elgondolkodtunk azon, hogy csak többet kellett volna beszórni. Telt múlt az idő és az éjszaka sötétjében a közeli erdőből furcsa hangok jöttek, mint kiderült egy macska volt az, akit az oda járó horgászok etetnek az általuk kifogott törpével. Örültünk, mert rosszabb is lehetett volna ha egy vaddisznó lep meg minket.

 

 

20091023dsc01898 tmretezve

20091023dsc01895 tmretezve

20091023dsc01901 tmretezve

 

 

Az éj leple alatt a vízből folyamatosan lehetett hallani a harcsák és süllők rablását, volt amikor előttünk cuppant a harcsa. Majd csend???? Egyszer a semmiből szabi kapásjelzője megmozdult és irtózatosan kezdett pörögni a dobról a zsinór. BEVÁGÁS, MEGVAN, AMUR! Jól dolgozott a kicsike, de a horog jól akadt neki így nem volt esélye. Megvolt az első hal egy 6 kg-os amur.

 

 

Az este további része is eltelt szépen. Aznap este felhő sem volt az égen, így elég hűvös volt, ezért bevonultam az autóba és pihentem, majd Szabi intézkedik ha történik valami. De nem sikerült elaludni. Lassan hajnalodott, amikor a jó meleg kocsiból kiszálltam. Ahogy mentem a botokhoz az enyém is elfüstölt, hoppá nekem is jutott egy 3 kg-os amur.

 

 

20091023dsc01903 tmretezve

 

 

Reggel 5-6 óra között elkezdtünk összepakolni, mert mindenkinek dolga volt délelőtt. Egy jó estét zártunk. Pihentünk, halat fogtunk és ismét tanultunk, nem mindig a mennyiség a fontos az etetésben.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .